Миналия месец ръководителят на френския отдел на японския производител на фотографска техника Nikon Беноа Дюлеволт даде интервю на местната медия Chasseurs d’Images. Уеб-порталът Nikon Rumors събра на едно място най-интересните теми от интервюто.

Представителят на Nikon отбеляза, че компанията разполага с голям брой фотосензори от най-висок клас. Tой допълни, че Nikon е закъснял с производството на компактни DL модели и компанията е решила да се откаже от тяхното производство.

Ръководителят на френския отдел отрeче появилите се по-рано слухове и заяви, че Nikon въобще няма намерение да се отказва от фотографския пазар и влага огромни инвестиции за научни изследвания и и разработки в тази област и съвсем скоро ще представи нови интересни и важни продукти.

На въпрос относно фотоапарата Nikon D820, анонсът на който се очаква в края на този месец, представителят на компанията помоли заинтересованите потребители да потърпят още малко.

Японската компания не възнамерява да се отказва от портативните фотоапарати Coolpix, но моделите ще станат по-малко, а освободилият се ресурс ще бъде пренасочен към по-перспективни направления.

И може би най-интересното, президентът на френския отдел не изключва възможността за започване производството на миниатюрен джобен фотоапарат, който ще запълни пазарната ниша между DSLR фотоапаратите и камерите на смартфоните. Идеята е да се обърне тенденцията, потребителите все по-често да използват камерите на своите смартфони, а не фотоапаратите на Canon и Nikon.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за