Nikon официално представи своя нов пълнокадров цифров фотоапарат D850, предназначен предимно за професионалистите.

Nikon D850 разполага с 45,7 МР CMOS FX фотосензор (35,9×23,9 милиметра) с обратно осветяване, но без оптичен нискочестотен филтър. Използва се мощният графичен процесор Expeed 5. Вградена е система за автоматично фокусиране със 135 точки, 95 от които са кръстообразни. Налични са оптичен визьор със 100% покритие на кадъра и подвижен 3,2-инчов сензорен дисплей. Чувствителността се регулира от 64 до 25600 ISO единици.

Фотоапаратът има Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 4.1 LE и NFC модули за безжична връзка, USB 3.0 порт, HDMI видеоизход и два слота за външни карти памет тип SD UHS-II и XQD. Габаритните размери на устройството са 146 × 124 × 79 милиметра при тегло 1015 грама.

Nikon D850 може да прави снимки със скорост 7 кадъра в секунда, а при използването на допълнителни батерии – до 9 кадъра в секунда. Буферът памет побира 51 кадъра с RAW формат или 170 кадъра 12-битови снимки. Възможен е запис на Full HD видео с честота 120 кадъра в секунда или 4К UHD с честота 24 или 30 кадъра в секунда.

Продажбите на пълнокадровия огледален фотоапарат Nikon D850 започват през месец септември при цена $3299.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Кольо
Кольо
4 години

Пууу, толкова много готини параметри и баш „но без оптичен нискочестотен филтър“ да не сложат. Негодници!

Кольо
Кольо
4 години

Нека до погледнем истината в очите. Сони и да бие и да не бие, що се отнася до параметри, в крайна сметка отвъд една определена граница резултатите стават с разлики практически неразличими за човешкото око, а и даденият от Вас линк може да се счита за обява, или реклама според случая, ако офертата в ebay не е Ваша лична, а не дадена връзка примерно към страницата с описание на техническите характеристики на модела, на сайта на производителя.

Кольо
Кольо
4 години

Ммм, май ще се наложи да се извиня. Реших да последвам все пак линка и той не води към конкретна обява…Явно има съществен проблем с писането на коментари, напълно вероятно е системата да е инжектирана с някакъв бот, бацил, червей или не знам какво, при написването на каквато и да е марка на латиница, автоматично се отваря линк към ebay. Надявам се собственика на сайта, или членове на екипа, които го тимарят да вземат мерки да си почистят местенцето

assa
assa
Отговор на  Кольо
4 години

Това с препращането към ebay го има и в XDA от доста време. До сега не бях го срещал другаде. Само пробвам Sony Samsung Apple HTC LG

Кольо
Кольо
Отговор на  assa
4 години

Направо си е зловреден код това, кой каквото ще да казва, та ако ще ибея да са си платили за вграждането му във форумните среди на келеш програмистите. Но по си мяза на престъпно заразяване. Поне на пръв поглед.