Olympus представи безогледален фотоапарат за селфита

0
41
Дори и големите производители на фотографска техника не можахаха да игнорират манията на хората по създаването на селфи-снимки. Това доказаха и момчетата от Olympus, които представиха компактния фотоапарат със сменяеми обективи PEN E-PL7. Той е оборудван с въртящ се 3-инчов сензорен екран, който се превърта надолу, като по този начин се пуска специалния „селфи-режим“.

За да се създаде снимка в такова положение е необходимо просто да се кликне върху дисплея. В този случай, обективът автоматично ще се настрои на широкоъгълен режим, така че лицето ви да влезе точно в кадъра, а затворът ще се задейства с леко закъснение за да имате време да махнете от кадъра ръката си.

Като цяло, PEN E-PL7 е оборудван с 16 мегапикселова матрица, триосева система за стабилизация на изображението, 81-точков автофокус, високоскоростен режим за снимане до 3,5 кадъра/сек, както и Wi-Fi-модул за дистанционно управление на фотоапарата от вашия смартфон или бързото публикуване на заснетите снимки в интернет.

Въпреки, че линията от фотоапарати Olympus PEN, като цяло е представлявана от средно-ценови устройства, описаният модел не може да се нарече достъпен, тъй като цената му е 600 долара, а в комплект с обектива 14-42 мм f/3.5-5.6, фотоапарата ще струва със $ 100 по-скъпо. Продажбите на PEN E-PL7 ще започнат към края на септември.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за