Olympus Tough TG-5: защитен фотоапарат с възможност за заснемане на 4К видео

0
369

Olympus представи новия защитен от вредното въздействие фотоапарат от фамилията TG.

Новият Olympus TG-5 е подходящ за заснемане на фотографии в най-сурови условия. Устройството издържа падане от височина до 2,1 метра, натоварване до 100 килограма, студ до -10 градуса по Целзий и може да се използва под вода на дълбочина до 15 метра без подводен бокс. А с поставянето на бокса PT-058 е възможно заснемането на видео и фотографии на дълбочина до 45 метра.

Фотоапаратът е оборудван с 12 MP CMOS фотосензор, широкоъгълен обектив с еквивалентно фокусно разстояние 25-100 милиметра, осигуряващ 4х оптично увеличение, процесор TruePic VIII. Възможно е заснемането на 4К видео при скорост 30 кадъра в минута и Full HD видео при скорост 120 кадъра в секунда. Апаратът има Wi-Fi модул за безжична връзка и GPS приемник. Характерни черти са филтрите Live Composite и функцията Pro Capture, даваща възможност за заснемането на серия от фотографии както преди, така и след натискането на стартовия бутон.

Производителят подчертава подобрения начин за управление на фотоапарат и обектива с двойно стъкло, защитен от запотяване и светлосила F/2.

Продажбите на цифровия фотоапарат Olympus TG-5 започват през месец юни тази година при цена $450 за САЩ и €480 за Европа. Предлагат се модели само с червен цвят на корпуса.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за