OmniVision разработи нов сензор за фотокамерите в телефоните и таблетите

0
13

Компанията OmniVision разработи нов сензор за мобилни телефони с камера, наречен OV9770. Той е способен да записва видео в резолюция 720p, като използва технологията от по-големия по размер сензор OV8850. Новата разработка може да се похвали с 20% ръст в качеството, в условия на слаба светлина, подобрено цветопредаване и по-малко шум от матрицата.

Както и преди, дизайнът на сензора и неговата резолюция се диктуват от форм-фактора, в който може да бъде приложен. Според компанията, при размер от 1/6, той може да бъде използван в MP3 плейъри, таблети и лаптопи. При използването на сензора в широкоформатно съотношение на страните, това ще доведе до загуби в размера на снимките, но ще премахне необходимостта от програма за намаляване на работната зона при записване на видео.

Матрицата на OmniVision се използва от много производители. Apple са сред най-големите клиенти. Те използват последното поколение от 720p сензори за iPad 2 и четвъртото поколение iPod touch. Инсталирането на новото поколение сензори в тези устройства може да реши проблема с честото недоволство на потребителите от вградената камера, без значително повишение на стойността на крайните устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за