Panasonic анонсира пълнокадровите безогледални фотоапарати Lumix S1 и Lumix S1R

1
526

Panasonic официално представи новите безогледални фотоапарати Lumix S1 и Lumix S1R с пълнокадрови фотосензори.

Моделът Lumix S1 е оборудван с 24,2 МР фотосензор и разполага с контрастна система за автоматично фокусиране с използване на DFD технологията. Компанията отбелязва, че в автоматичното фокусиране се използват алгоритми с изкуствен интелект, благодарение на които е възможно точното фокусиране върху очите на обекта. Системата може да разпознава и да следи телата на човека и животните.

Налична е вградената 5-осова система за стабилизация на изображението тип Dual IS, подвижен 3,2-инчов сензорен дисплей с резолюция 2,1 милиона точки, OLED визьор с резолюция 5,76 милиона точки и затвор с ресурс 400 000 задействания. Поставени са слотове за XQD и SD карти памет, както и USB-C 3.1 и HDMI, портове. Теглото на фотоапарата е 891 грама.

Устройството може да прави фотографии със скорост 6 кадъра в секунда при включена система за следящо автоматично фокусиране и 9 кадъра в секунда при изключена система. В режим High Resolution могат да се правят снимки с резолюция 98 МР. Възможен е записа на 4K60P видео.

Фотоапаратът Panasonic Lumix S1R има CMOS сензор с резолюция 47,4 МР без филтър. Този модел в режим High Resolution може да прави снимки с разделителна способност 187 МР. Останалите характеристики са същите.

Продажбите на безогледалните пълнокадрови фотоапарати Panasonic Lumix S1 и Lumix S1R стартират на 4-ти април тази година при цена без обективи съответно $2499 и $3699.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари