Panasonic представиха камера, която се носи на главата

0
34

На CES Panasonic представиха интересен продукт на име HX-A100 Wearable Camcorder. Както името само подсказва, това е камера, която може да се носи – в случая, моделът е направен така, че да се носи на главата без каска. Устройството може да стриймва HD видео до сайта Ustream посредством Wi-Fi връзка – което означава, че носещият я ще може да предава на живо това, което вижда пред себе си.

Разбира се, A100 има и други предназначения. Камерата може да записва видео и върху картата памет, която се поставя в контролното отделение – малкото устройство, което се носи като гривна на ръката и чрез което потребителите променят настройките за снимане. От същото това устройство се определя и режима на снимане като изборът е между 1080p/60fps, 720p/120fps или 360p/240fps.

Камерата е водоустойчива до половин час на максимална дълбочина от 1,5 метра, устойчива е на прах и може да се закача и на каски и раници. Има вграден стабилизатор на изображението и функция Level Shot, която автоматично изправя изкривени хоризонти. Тази функция е изключително полезна като се има предвид, че камерата няма визьор.

HX-A100 поддържа диафрагма f2.5 и може да прави чисти изображения с малко шум както при ниска, така и при висока осветеност. Има и функция Wind Noise Cut за намаляване на шума от вятъра по време на снимане. Камерата ще започне да се продава от март на цена от $299,99.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари