Panasonic представи лек обектив LUMIX S 24mm F1.8 (S-S24)

0
87

Panasonic представи нов обектив с широка бленда и фиксирано фокусно разстояние LUMIX S 24mm F1.8 (S-S24). Той е третото попълнение в серията от четири обектива с широка бленда F1.8, базирани на монтажната система L-Mount. Четирите F1.8 обектива с фиксирано фокусно разстояние от серията LUMIX S, сред които 85mm (S-S85), 50mm (S-S50) и новият 24mm (S-S24) обектив, се характеризират с еднакви размери и еднакво разположение на органите за управление, което дава значително практическо предимство при използването им.

Центърът на тежестта на тези обективи е почти един и същ, така че когато фотоапаратът е закрепен на карданен механизъм например, обективите се сменят бързо и лесно, с минимално регулиране на баланса и елементите на окачването. Също така, благодарение на еднаквия диаметър на резбата за филтри, обективите могат да се използват с едни и същи филтри. Оптичните характеристики на тези обективи също са сходни.

Оптичната схема на обектива LUMIX S 24mm F1.8 се състои от дванадесет елемента в единадесет групи, включително три асферични лещи, три ED (Extra-Low Dispersion) лещи и една UED (Ultra Extra-Low Dispersion) леща

С използването на три асферични лещи се постигат както високи описателни характеристики, така и красиви боке ефекти, които са общи предимства на всички F1.8 обективи от серията. Обективът е подходящ за разнообразни ситуации, от пейзажни до моментални снимки, благодарение на широкия зрителен ъгъл. ED лещата и UED лещата ефективно потискат хроматичната аберация.

LUMIX S 24mm F1.8 има възможност за гладка и безшумна работа с високоскоростната, високопрецизна контрастна система за автофокус на фотоапарата при управление от сензора с максимална скорост 240 кадъра в секунда. При нелинейна настройка степента на изместване на фокуса се променя, в зависимост от скоростта на въртене на гривната за фокусиране, докато при линейна настройка фокусът се измества с точно определена степен при въртене на гривната за фокусиране.

Чувствителността (степента на изместване на фокуса при въртене) може да бъде избрана от 90 до 360 градуса, през 30 градуса, за да се конфигурира работата на фокуса

LUMIX S 24mm F1.8 също така има и много изразително превъзходство по отношение на видеозаписа, тъй като е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане – характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки. Заедно с микро-стъпковия контрол на блендата за плавна промяна на експонацията, обективът дава възможност за запис на видео с професионално качество.

Със своите компактни размери и ниско тегло от само 310 грама, LUMIX S 24mm F1.8 се отличава с изключително висока мобилност, което го прави много подходящ за S5, най-малкия пълноформатен (Full-Frame) модел на LUMIX. Здравата конструкция, устойчива на прах и водни пръски*, осигурява добра преносимост и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса. Диаметърът на резбата за филтри е 67 mm, а диафрагмата е с 9 ламела, формиращи кръгъл отвор.

С добавянето на предстоящия стандартен 35 mm обектив с фиксирано фокусно разстояние и четирите обектива с широка бленда F1.8 от серията LUMIX S, Panasonic и системният алианс L-Mount се ангажират с разработването и по-нататъшно разширяване на продуктовата гама на L-Mount обективите, за да удовлетворят напълно нуждите на своите потребители.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари