Panasonic представи нов цифров стандартен варио обектив LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH

0
339
Първият в света стандартен варио обектив с F1.7 в целия диапазон на вариото LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025)

Panasonic представи новия цифров стандартен варио обектив LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), който притежава широка F1.7 бленда в целия диапазон на вариото 20-50mm (приравнено към 35mm фотоапарат) и изключителни оптични характеристики, отговарящи на строгите стандарти на Leica. LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. е подходящ не само за фотография, но и за видеозаснемане, за да служи на професионалните фотографи и видео оператори.

Високоскоростната F1.7 бленда, запазваща се в целия диапазон на вариото, осигурява красив боке ефект и великолепна изразителност на снимките

Покривайки фокусни разстояния от широк ъгъл до стандартно приближаване, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. функционира като съвкупност от множество обективи с фиксирано фокусно разстояние, осигурявайки същото или дори по-високо ниво на изразителност, отколкото може да предложи обектив с фиксирано фокусно разстояние. Той е подходящ за различни ежедневни ситуации на снимане, от динамични пейзажи до портрети, дори при слабо осветление, премахвайки необходимостта от смяна на обектива.

Състояща се от общо 17 елемента в 12 групи, оптичната конфигурация на обектива съдържа три асферични лещи и четири ED (Extra-low Dispersion) лещи, които ефективно потискат надлъжната аберация и аберацията на увеличението. Сферичната аберация и изкривяванията също са намалени с помощта на асферичните лещи, което осигурява изключително висока разделителна способност на образа. Благодарение на използването на асферични лещи и оптималната конструкция, са постигнати компактни размери и ниско тегло на обектива, въпреки изключителните му оптични характеристики.

Обективът може да бъде управляван от заснемащия сензор с максимална скорост 240 fps, което осигурява високоскоростен и високопрецизен автофокус

По отношение на видео записа, превъзходството на новия обектив също е много изразително. В допълнение към тихата работа на вградената система за фокусиране, безстепенната гривна на блендата и микро-стъпковата система в контролния модул на диафрагмата спомагат фотоапаратът да реагира гладко на промените в яркостта при използване на варио или панорамиране. Оптичната структура на обектива има изключителна барицентрична стабилност за гладко и стабилно варио с минимално изместване на образа. Превъзходството на LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. при видео записа до голяма степен се дължи на използването на специален механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, което е характерен проблем при сменяемите обективи за статични снимки.

Здравата конструкция, устойчива на прах и водни пръски*, осигурява висока мобилност и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса. Деветте ламела на диафрагмата формират кръгъл отвор за атрактивни ефекти на разфокусиране при снимане с отворена бленда. Диаметърът на резбата за филтри е 77mm. Байонетът е метален за дълга и надеждна употреба.

Panasonic продължава да разширява Micro Four Thirds продуктовата гама със своите фотоапарати и обективи от серията LUMIX G.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари