Panasonic представи предпремиерно LUMIX GH5

0
41

Компанията анонсира разработването на първия в света DSLM фотоапарат, предлагащ запис на 4K 60p/50p видео и функция 6K PHOTO

В първия ден на изложението Photokina в Кьолн, Panasonic представи за първи път пред публика LUMIX GH5, първия в светa цифров безогледален (DSLM) фотоапарат със сменяема оптика, способен да записва прецизно и гладко 4K 60p/50p видео, и реалистично 4:2:2 10-битово 4K видео. 

Фотоапаратът обещава да предложи изключително качество и функционалност на професионалните фотографи, видеооператори и новите хибридни фото/видео специалисти.

 

Новият LUMIX GH5 ще се появи на пазара през първата половина на 2017 г. и ще бъде оборудван с новата функция „6K PHOTO“ на Panasonic – извличане на снимки с резолюция, еквивалентна на приблизително 18 мегапиксела, от висококачествени видеозаписи с резолюция, приблизително 9 пъти по-висока от тази на Full HD видеото. Също така, „4K PHOTO“ снимки с резолюция, еквивалентна на приблизително 8 мегапиксела, ще могат да бъдат извличани от видеозаписи, заснети с 60 fps.

 

Наред с това Panasonic представи и новата серия обективи LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0. Така още веднъж демонстрира постоянния си стремеж към все по-стойностни решения и нова култура във фотографията и филмирането чрез разработване на първокласни продукти и функции от ново поколение.

Фотоапаратът остана в стъклен аквариум по време на Photokina 2016-а, но ето още какво разкриха за нас от Panasonic.
 

Ангажимент за иновации

 

LUMIX GH5 ще позволи на авторите да реализират творческата си визия с лекота и стил, и доказва ангажимента на Panasonic към разработване на несравними продукти и функции в отговор на новите тенденции във фотографията и видеозаснемането.

 

Panasonic се ангажира с разработване на иновативни цифрови фотоапарати под мотото “създаване на нова фотографска култура в цифровата ера”. През 2008 г. компанията представи на пазара първия в света DSLM фотоапарат, DMC-G1, а през 2009 г. представи и DMC-GH1, който първи в света предлагаше възможност за запис на Full HD видео.

 

 

Професионално, многофункционално 4K видеозаснемане със свобода и лекота

 

След представянето си през 2014 г. LUMIX DMC-GH4 получи многобройни признания и беше първият фотоапарат, предлагащ запис на 4K 30p/25p видео. Изграден върху успеха на своя предшественик, новият LUMIX GH5 ще предложи отново за първи път в света: запис на 4K 60p/50p видео и запис на 4K 30p 4:2:2 10-битово видео.

 

Изключителните функции за запис на 4K видео ще бъдат вградени в лека и компактна конструкция, позволяваща на видео ентусиастите да носят фотоапарата винаги със себе си и да снимат навсякъде. С безпрецедентните видео възможности на LUMIX GH5, Panasonic цели да издигне още повече статуса си във филмовата индустрия.

 

Издигане на фотографията до нови висоти

 

LUMIX GH5 ще усъвършенства класическата функция „4K PHOTO“, предлагайки новата функция „6K PHOTO“, която извлича снимки от видеозаписи с ултра висока резолюция (с екранно съотношение 4:3 или 3:2), приблизително 9 пъти по-висока от резолюцията на Full HD видеото.

 

Тих и дискретен, с бърз фокус за улавяне на точния момент, LUMIX GH5 ще предложи на фотографите възможност за високоскоростен продължителен запис с висока кадрова честота. Важните моменти могат да бъдат съхранени като красиви фотографии с по-висока резолюция, която съответно позволява и отпечатване с по-големи размери, чрез значително увеличаване на резолюцията от 8 мегапиксела (4K PHOTO) на 18 мегапиксела (6K PHOTO) еквивалентна резолюция.

 

Нова серия обективи LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0

 

LUMIX GH5 ще бъде представен на Photokina 2016 заедно с новата серия обективи LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0. Съчетавайки изключителни оптични характеристики и компактни размери, новата серия обективи LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 ще включва стандартен 12-60mm варио обектив, широкоъгълен 8-18mm варио обектив и 50-200mm варио телеобектив. Всички обективи ще бъдат показани на изложбения щанд на Panasonic.


 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за