Panasonic представи LUMIX G100 – специално за влогъри

2
372

Panasonic представя най-новия си безогледален фотоапарат LUMIX G100-насочен специално към влогъри и създатели на съдържание, той е точният инструмент, с който да споделите вашата история.  С изключително лекото си и компактно тяло, G100 изключва нуждата от тежко и обемисто фотографско оборудване, като същевременно великолепното качество на изображенията и видеозаписи означава, че не е необходимо да правите компромиси с качеството.

  • Идеален избор за влогъри и създатели на съдържание
  • Възможност да изпъкнете с превъзходно качество на изображенията и видеозаписите
  • Зашеметяващ звук с първата в света микрофонна технология OZO Audio от Nokia за безогледални фотоапарати

Повишете качеството на вашето видео

Можете да записвате гладко 4K или Full HD видео с висока разделителна способност и различни кадрови честоти, което да отговори на всяко ваше изискване. В свят, в който много създатели на съдържание използват смартфони, можете да изпъкнете пред останалите с превъзходното качество на образа на G100.

Благодарение на заснемащия сензор на фотоапарата, който е много по-голям от този на смартфоните, ще можете да заснемете невероятно качествени изображения и видеозаписи в множество различни ситуации. Можете да правите чисти и ясни снимки дори през нощта или при слабо осветление в домашни условия. По-големият MFT сензор също така помага да създадете и красиво замъглен заден план за професионален вид на вашите снимки.

Мощният 5-осев хибриден стабилизатор на образа наистина влиза в играта, когато правите видеозаписи по време на движение, като осигурява много по-гладко, красиво и комфортно преживяване за вашите зрители. Независимо дали обикаляте къщата си, карате колело или дори снимате от превозно средство, можете да разчитате на добра стабилизация с G100.

Първокласното звуково качество също е гарантирано. В LUMIX G100 е интегрирана звукова система OZO Audio от Nokia – това е първият в света безогледален фотоапарат, който е оборудван с такава усъвършенствана функция. Трите вградени микрофона записват чист, ясен и изключително реалистичен звук. Също така, G100 следи гласа на разпознат човек, като активира автоматично най-подходящия звуков режим за конкретната ситуация. С тази модерна аудио технология звукът ви ще бъде толкова добър, че вече няма нужда да инвестирате в отделен външен микрофон.

 Специални функции

Какъвто и вид съдържание да пожелаете да създадете, G100 има подходящ режим за вас. Новият режим „Селфи видео“ е идеалният пример за това. С него и вие, и задният план ще бъдете перфектно фокусирани, без необходимост от допълнителни настройки.

Лесно се реализират специални видео ефекти. Видео на забавен каданс и интервален видеозапис се създават много лесно, а напредналите влогъри с удоволствие ще открият, че има инсталиран V-Log L и при постпродукцията могат да се прилагат таблици на съответствие LUT (Look Up Tables).

Възползвайте се от фантастичната „4K Photo“ (4K Фотография) функционалност на Panasonic, за да уловите и най-краткотрайните моменти. Снимайте с 30 кадъра в секунда и извлечете само кадрите, от които се нуждаете, за перфектни екшън снимки.

Балансирана ергономичност и използваемост

С теглото си от само 422 g, G100 е достатъчно лек и компактен, за да се впише в живота ви с лекота.

Композирайте вашите снимки с помощта на визьора с висока резолюция или ако предпочитате, използвайте 3-инчовия екран с висока разделителна способност. Мониторът със сензорен екран се върти удобно, за да можете да снимате от всеки ъгъл, като не само улеснява селфи снимките, но и е идеален за безпроблемно записване на видеоклипове, в които вие сте звездата.

Влогърите също така могат да се възползват от предимствата на функцията „Frame Marker“, която дава възможност за проверка на композицията на кадъра в различни популярни екранни съотношения, а индикацията „REC Frame“ използва открояваща се червена рамка, за да покаже от пръв поглед, че фотоапаратът записва.

Новият статив/ръкохватка DMW-SHGR1 допълнително улеснява държането на фотоапарата по време на запис, а също така може да се използва и като компактен статив. Той се свързва с фотоапарата посредством USB връзка и от него може да се извършва старт/стоп на видео записа, освобождаване на затвора и активиране/деактивиране на спящия режим „Sleep“.

А за да можете да снимате дълго и в движение е предвидена възможност за зареждане на G100 чрез USB.

Споделете вашата история с лесна и удобна свързаност

LUMIX G100 поддържа технологии за Bluetooth и Wi-Fi свързаност за лесно споделяне на най-добрите ви истории.

Специален бутон за качване започва да прехвърля видеоклипове и снимки към вашия смартфон, готови за споделяне в любимите ви социални мрежи чрез безплатното приложение LUMIX Sync за iOS и Android.

Технологията Bluetooth Low Energy (Bluetooth 4.2) позволява вашият смартфон и фотоапарат да бъдат постоянно свързани при минимална консумация на енергия. Използвайте смартфона си, за да активирате фотоапарата или да добавяте автоматично GPS локации към снимките.

Можете да използвате вашия смартфон и като дистанционно управление при запис на видео и снимки.

Panasonic LUMIX G100 ще се предлага от края на месец юли на препоръчителна цена от 1499 лв.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари