Panasonic разработва нов пълноформатен безогледален фотоапарат LUMIX S1H

2
383
Panasonic Corporation обяви, че разработва нов цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX S1H, оборудван с пълноформатен (full-frame) заснемащ сензор

Това е първият в света фотоапарат, предлагащ възможност за запис на 6K/24p видео (с екранен формат 3:2), 5.9K/30p видео (с екранен формат 16:9) и 10-bit 60p 4K/C4K  видео. Комбиниращ запис на видео с професионално качество и високата мобилност на безогледален фотоапарат, LUMIX S1H ще бъде представен на световния пазар през есента на 2019 г.

В специално прес съобщение от Panasonic припомнят част от своята история и традициите, които имат в тази област

От момента, когато започна да разработва видео технологии за цифрово кино през 90-те години на миналия век, Panasonic създаде множество иновативни технологии за впечатляващи кинематографични образи, като 24p видеозапис, запис на видео на забавен каданс с променлива кадрова честота, широк динамичен диапазон и V-Log/V-Gamut цветово пространство.

Повече от четвърт век Panasonic си сътрудничи със създатели на филми, за да проектира и разработи редица кинокамери, в резултат на което успя да постигне невероятно високо качество на видеозаписа.

LUMIX GH1 дебютира през 2009 г. като първия в света цифров безогледален фотоапарат с възможност за Full-HD AVCHD видеозапис

LUMIX GH4 беше представен през 2014 г. като първия в света цифров безогледален фотоапарат*5, способен да записва 4K видео. А през 2017 г. беше представен и LUMIX GH5, първия в света фотоапарат, предлагащ възможност за 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p видеозапис*6. LUMIX GH5 е високо оценен от създателите на филми заради високото си качество и надеждност, отлична мобилност и превъзходна гъвкавост при заснемането на филмови продукции.

При създаването на новия LUMIX S1H са приложени технологиите и богатият опит, натрупани от Panasonic при разработването на кинокамери и пълноформатни безогледални фотоапарати от серията LUMIX S. Фотоапаратът обединява всички тези технологии, особено в областта на цифровата обработка на сигналите и отвеждането на топлината, в компактно и леко тяло за постигане на висока производителност, качество и мобилност. LUMIX S1H отваря вратата към творческата филмова продукция по начини, които конвенционалните, обемисти системни фотоапарати просто не биха могли да предложат.

Основните функции на LUMIX S1H са следните:

Висока резолюция до 6K при различни екранни формати                     

Използвайки максимално пикселите на пълноформатния заснемащ сензор, LUMIX S1H, като цифров фотоапарат, постига 6K/24p (екранен формат 3:2) или 5.9K/30p (екранен формат 16:9) видеозапис за първи път в света. Също така, той е първият в света пълноформатен системен фотоапарат със сменяема оптика*1, предлагащ възможност за 10-bit 60p 4K/C4K  видеозапис. Той обединява различни формати за запис, включително 4:3 Анаморфен режим, за да отговори на професионалните нужди. Записаните от него данни с висока резолюция също така могат да се използват за създаване на 4K видеозаписи с по-високо качество на образа или за изрязване на 4K изображения.

Богати градации и широко цветово пространство, съизмеримо с това на кинокамерите.

LUMIX S1H предлага V-Log/V-Gamut запис с широк динамичен диапазон от 14+ стопа, съизмерим с този на кинокамерите Panasonic Cinema VariCam, за да може да заснеме прецизно всичко – от най-тъмните до най-ярките образи. Цветовете и текстурата на човешката кожа се възпроизвеждат точно и прецизно. Създадени под постоянен контрол на цветовете, записаните с S1H материали са съвместими с V-Log записите на VariCam и V-Log L записите на LUMIX GH5/GH5S.

Висока надеждност, която позволява неограничен запис на видео.

Във всеки режим на запис S1H може да записва видео непрекъснато, докато работната му температура е под определена сертифицирана стойност, давайки възможност на потребителят да се концентрира изцяло върху снимането.

Сега Panasonic предлага три иновативни модела от серията пълноформатни цифрови безогледални фотоапарати LUMIX S: S1R, S1 и новия S1H. LUMIX S1R е идеален за снимки с висока разделителна способност, LUMIX S1 е модерен хибриден фотоапарат за висококачествени снимки и видео, а LUMIX S1H е разработен специално за филмова продукция. С тази серия Panasonic може да посрещне нуждите на всеки професионалист, работейки за постоянното развитие на фото/видео културата в новата цифрова ера.

Прототип на LUMIX S1H бе показан на изложението “Cine Gear Expo 2019.”

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Той
Той

$$$ 😅

Kenshi
Kenshi

Със сигурност е скъп, при тях няма еФтино :). Но пък всичко им е топ!