Pentax анонсира компактния суперзум Optio RZ18

2
29

След неотдавнашния анонс на най-малката в света фотокамера със сменяем обектив, компанията Pentax подготвя пускането на компактното устройство Optio RZ18 в рамките на категорията суперзум.

Анонсираното устройство е поместено в компактен корпус и се предлага с 16-мегапикселов сензор, 3-инчов LCD дисплей с резолюция от 460 хиляди пиксела и широкоъгълен обектив с 18х оптично увеличение (25-450 мм в 35 мм еквивалент). В допълнение, устройството разполага с 9-точкова система за автофокус, система за стабилизация на изображението Pentax SR (Shake Reduction) и вградена светкавица. В новия модел е реализирана функция за автоматичен избор на параметри за снимане Auto Picture и възможност за избор на профили с предварително зададени настройки за различни сцени. Освен това, в цифровата камера са достъпни специални ефекти и филтри, които позволяват да се правят корекции на снимките, без да се налага използването на компютър и допълнителен софтуер. Към възможността за правене на снимки, устройството може да заснема видео в HD резолюция от 720p при 30 кадъра в секунда.

Очаква се, че новата компактна цифрова камера Pentax Optio RZ18 ще бъде пусната в продажба през октомври месец на препоръчителна цена от $ 300.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анинфид
Анинфид

Да благодарим на новинарите, които всекидневно обогатяват българският речник!
Най-новата дума е „суперзум“, каквото и да означава тя.

sliderum
sliderum

Апарата обаче, не е лош!