Pentax представиха устойчивия фотоапарат WG-3

0
41

Pentax представиха 15-тото си поколение устойчиви фотоапарати. Новият модел WG-3 ще се конкурира пряко с двата апарата от висок клас на Olympus – Stylus Tough TG-1 iHS и TG-2 iHS.

WG-3 има 25-100-милиметров обектив с максимална апертура f2.0-4.9 и 4-кратно увеличение на образа. Към апарата обаче има и адаптер, който позволява поставянето на други обективи, например широкоъгълни, чрез които фокусното разстояние може да достигне до 20 милиметра. Максималната апертура от f2.0 при 25 милиметра фокусно разстояние гарантира добри резултати дори при тъмни условия и не чак толкова високо ISO.

Апаратът е водоустойчив до дълбочина от 13,7 метра, може да оцелее при падане от два метра височина и да устои на тежест малко под 100 килограма. Можете спокойно за вземете WG-3 в планината, тъй като той ще продължава да снима и при температури от -10 градуса.

Апаратът има 16-мегапикселова CMOS матрица, пръстен от шест диода за макро фотография, 3-инчов LCD дисплей с 460 хиляди точки и ъгъл на въртене от 170 градуса. Моделът поддържа full HD видео както и видео на бавна скорост. На пазара ще бъдат пуснати две разновидности – единият с GPS, а другият – без. Този с GPS ще се предлага в лилаво и зелено и ще струва $350, а другият – в черно и оранжево и на цена от $300. И двата модела ще излязат през март.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари