Photokina 2016: анонс на екшън-камерите GoPro Hero5 Black и Hero5 Session с 4К видео и гласово управление

0
48

По време на изложението Photokina 2016 в Кьолн GoPro представи двете екшън-камери Hero5 Black и Hero5 Session.

 

Екшън-камерата Hero5 Black може да заснема 4К видео при скорост 30 кадъра в секунда. При понижаване на резолюцията на видеото до 2К или Full HD, честотата на кадрите нараства съответно до 60 и 120 Hz. Устройството може да заснема фотографии с разделителна способност 12 мегапиксела и да ги записва с RAW формат.

Hero5 Black разполага с 2-инчов сензорен екрани и GPS модул. Камерата възприема опростени гласови команди и е водоустойчива.

 

Моделът Hero5 Session няма дисплей и GPS модул и може да заснема само 10 мегапикселови фотографии. Но възможностите за заснемане на видео са същите – 4К резолюция при скорост 30 кадъра в секунда.

И двата модела разполагат с електронна стабилизация на изображението при заснемането на видео.

 

Друг нов момент по време на презентацията на GoPro бе стартът на новата онлайн-услуга GoPro Plus за автоматичен запис на фотографии и видео, заснети с устройствата на компанията. Обемът на персоналното хранилище е до 35 часа видео и до 62 500 фотографии при месечна цена $5.

Продажбите на новите екшън-камери за почват на 2-ри октомври при цена за Hero5 Black в размер на $500, а за Hero5 Session$300.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари