Photokina 2016: SanDisk представи първата в света SD карта памет с информационен обем 1 TB

0
71

SanDisk, която е дъщерна компания на Western Digital, представи първата в света SDXC флаш-карта с обем 1 TB. Цената на това чудо не бе обявена, но можем да сме сигурни, че с купуването на тази карта памет ще престанем особено да се безпокоим, дали във фотоапарата или камерата е останало достатъчно място за фотографии и видео.

 

Новата карта памет бе представена на голямото фотографско изложение Photokina 2016, която протича в момента в Кьолн, Германия. Интересно е, че на същото изложение преди две годни бе представена първата SD карта памет с обем 512 GB. На сегашното изложение бе представен прототипа на флаш-картата и засега тя не може да се закупи. Като се вземе предвид, че предишната 512 GB карта памет от този вид струваше $300, можем да предположим, че новата флаш-карта с обем 1 TB ще струва минимум двойно повече.

Търсенето на подобни продукти е особено голямо при записа на видео с Ultra HD 4K и 8K резолюции, при работа с виртуална реалност и при заснемане на 360-градусови материали.

Не бяха съобщени техническите параметри на новата флаш-карта, но производителят обърна внимание, че само преди 16 години SanDisk е произвеждала SD карти памет със смешния към днешен ден обем от 64 MB.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари