Photokina 2018: Fujifilm показа първия в света 100 МР средноформатен безогледален фотоапарат

0
449

В рамките на фото изложението Photokina 2018 компанията Fujifilm показа няколко нови фотографски устройства. Едно от тях е средноформатният безогледален фотоапарат GFX 100.

Производителят специално подчертава, че това е първият в света средноформатен фотоапарат със 100 МР сензор. Устройството има вградена оптична система за стабилизация на изображението и може да заснема 4К видео. Това е и първият фотоапарат от подобен тип с фазова система за автоматично фокусиране. Засега това е цялата информация за новия цифров фотоапарат Fujifilm GFX 100. Компанията възнамерява да предложи апарата на пазара през 2019 година. Цената на Fujifilm GFX 100 е около $10 000.

Едновременно с фотоапарата Fujifilm показа и първият в света обектив с апертура F/1 със система за автоматично фокусиране. Устройството се нарича Fujifilm XF33mm F1 R и както си личи от името, има фокусно разстояние 33 милиметра. Новият обектив използва закрепване тип X-Mount. Компанията заяви, че ще продава обектива, но не уточни кога. Но през лятото на тази година изтече информация, че продажбите на иновативният обектив ще стартират през 2020 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари