RED разкри мистериозна Komodo камера, вероятно свързана с Hydrogen смартфоните

1
412

RED реши да отговори на многобройните критики спрямо новия Hydrogen смартфон на компанията. За целта тя пусна един малък тийзър в интернет. Директорът на RED Джаред Ланд разкри специален Komodo фотоапарат, в пълен разрив с традициите на компанията. Макар че макроизображението не разкрива повече от само компактно тяло със сменяема система от лещи, Ланд има още какво да каже по въпроса.

По негови думи новото устройство няма да замени революционната DSMC2 технология за снимки и видео. По тази причина апаратът няма да има HDMI изход и XLR порт. Камерата не е голяма – около десет сантиметра „във всяко измерение“. Тя ще тежи по-малко от един килограм.

Най-големият въпрос се върти около цената. Като всеки друг продукт на компания за професионална фото-и-кинематография, Komodo ще струва не по-малко от $5,000 „…освен ако не притежавате Hydrogen„. Това предполага особена връзка между двете устройства (и вероятно с други смартфони), както и допълнителна периферия за свързване. Може би новият компактен апарат на RED ще може да се управлява дистанционно, може би за специализирана кинематография или като нескъп начин за навлизане в продуктовия каталог на RED.

Ланд уверява, че новините около новата Komodo камера ще продължават да текат. Очаква се първите професионалисти да изпробват устройството „в следващите седмици и месеци“. Това не означава, че продуктът ще излезе на пазара в скоро време. RED е известна с многобройните си забавяния, така че прогресът около Komodo може продължи още месеци или години.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Сульо
Сульо

Мистериозна е САМО за тъповатите „редактори“ от калдата…А, и за тъповатите им потребители.