Samsung публикува в своя официален сайт информация за нов ISOCELL сензор за камерите на бъдещите мобилни устройства. Предполага се, че сензорът ще се използва в в камерата на новия флагман Galaxy S9, за който се рекламира, че ще може да заснема Super slow motion видео.

Главната особеност на новия Fast Readout Sensor, от семейството Bright (има още и Fast, Slim и Dual) е неговата трислойна конструкция и възможността за запис на Full HD видеа при скорост 480 кадъра в секунда. Очевидно, това е обединяването в един общ корпус на матрицата, чипсета и паметта. Засега не се знае каква е разликата в сравнение с трислойните сензори Sony Motion Eye, поддържащи заснемането на видео със скорост 960 кадъра в секунда.

Използва се технология за сумиране на зарядите на клетките на съседните пиксели, както и технологията Dual Pixel – всеки чувствителен към светлината компонент съдържа два фотодиода, осигуряващи бързо фазово фокусиране.

Samsung не съобщава един от ключовите параметри на сензора – времето на снимане. Sony Motion Eye например, може да снима със скорост 960 к/с само за една пета от секундата. Но при всички случаи, камерите с новия сензор ще предложат значително по-високо качество на снимките и видеото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!