Samsung обяви първия си 108MP сензор за смартфони

2
664
Samsung разкри новия си 108MP ISOCELL Bright HMX сензор за камера. Корейците се хвалят, че са първите в индустрията, които преминават границата от 100 милиона пиксела.

През май месец компанията представи своя 64-мегапикселов ISOCELL Bright GW1. Миналия месец Redmi показа изображение, заснето с неназовано устройство, което демонстрира нивото на детайла. След това изпълнителният директор на Realme показа снимки заснети с техния 64-мегапикселов телефон с четворна камера. Той също използва GW1 сензор.

Все още очакваме да видим телефон на пазара, който да има такава камера. От Samsung обаче не чакат това да се случи и вече пускат нов продукт. Той е продължение на серията от 0.8-микрометрови сензори.

В него се използва Tetracell технологията за сливане на сензори – 4 броя в 1. Това позволява правенето на снимки с разделителна способност от 27 мегапиксела в среда със слабо осветление. Има умна ISO технология. Може да записва 6K видео (6016 на 3384) с 30 кадъра в секунда.

Става ясно, че компанията е работила съвместно с Xiaomi по разработката. Масовото производство ще започне по-късно този месец. Китайската компания обяви намерение да пусне телефон със 108-мегапикселова камера преди дни. Най-вероятно това ще бъде Mi Mix 4 или Mi 10.

“Изключително много ни радва, че резолюции, които до сега бяха налични само в няколко професионални апарати, вече може да бъдат в смартфоните. Продължавайки партньорството си, ние очакваме да донесем не само нови преживявания при мобилните камери, но и платформа за създаване на уникално съдържание.“, казва Lin Bin, президент на Xiaomi.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

Супер, сега трябва да предлагат телефони с по 1TB сторидж

Saint_Jazz
Saint_Jazz

И такива се намират