Sigma анонсира безогледалните фотоапарати sd Quattro и sd Quattro H

0
46

Sigma Corporation анонсира новите компактни цифрови фотоапарати със сменяема оптика sd Quattro и sd Quattro H, оборудвани с фотосензори Foveon Quattro Series. Моделът sd Quattro има APS-C оптичен сензор, а версията с „H“ в името – с по-голям APS-H фотосензор.

 

Дизайнът на двете устройства е еднакъв. Корпусът е направен от лека и здрава магнезиева сплав, който защитава устройството от вредното влияние на праха и влагата. Една от главните особености на апарата е системата за автоматично фокусиране с два режима с фазова и контрастна технология. Вградена е функция за предсказване на движението на обекта, за разпознаване на лицата и други. Резолюцията на визьора е 2,3 мегапиксела и се обхващат почти 100% от кадъра. Режимът Super-Fine Detail осигурява висок динамичен диапазон чрез заснемане на седем кадъра с различна експонация, които след това се обединяват в обща фотография.

 

Фотосензорът на фотоапарата sd Quattro осигурява същата детайлност на изображението като стандартен 39 MP оптичен сензор с филтър на Байер. Моделът sd Quattro H осигурява качеството на 51 MP фотосензор с филтър на Байер. Изображенията се обработват от мощния графичен процесор Dual TRUE III.

В анонса Sigma не обяви цените на фотоапаратите Quattro и sd Quattro H.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари