Sony възнамерява да достигне качество на снимките в смартфоните до нивото на DSLR

0
4338

Топ-мениджър на Sony заяви, че рязко повишеното търсене на смартфони с много оптични сензори е превишило очакването на японския производител. Представеният миналата година фотосензор Sony IMX586 с резолюция 48 МР стана изключително популярен и може да бъде видян в повечето флагмански смартфони и мобилни телефони от среден клас, излезли тази година.

Sony не желае да изостава от основния си конкурент в тази област Samsung и активно разработва нови сензори с още по-висока резолюция. Съвсем скоро ще се състои анонсът на 64 МР IMX686, а след него ще дебютира и 108 МР модел. Само че Sony вече изостава, понеже Samsung вече представи 64 МР ISOCELL Bright GW1 (Redmi Note 8 Pro и Realme XT/X2) и 108 МР S5KHMX (Xiaomi Mi MIX Alpha и Mi Note 10), които вече се използват в серийно произвежданите смартфони.

Но Sony възнамерява да подобри не само оптичните сензори, но и готовите камери за смартфони. Японската компания заяви, че ще предложи по-качествен HDR режим, по-добри снимки и видеа при съвсем слабо осветяване на сцената и по-точно автоматично фокусиране. Sony възнамерява да повиши качеството на своите камери до нивото на огледалните фотоапарати. Според мнозина, за тази цел компанията ще трябва да наруши законите на физиката и оптиката.

През следващата година Sony планира да осигури поддръжката на HDR+ с едновременното качествено размиване на задния фон и да повиши скоростта на работата на автоматичното фокусиране чрез обединяване на технологиите AF Pixel и HDR+ Auto-focus.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за