Sony добавя в своите екшън камери оптична стабилизация на изображението

0
145

Sony направи важна стъпка в развитието на екшън камерите като цяло. Новите екшън камери на Sony получиха системата за оптична стабилизация на изображението SteadyShot.

 

Sony представи два нови модела екшън камери. Това са Sony FDR-X3000R, която може да заснема 4К видео и Sony HDR-AS300R с максимална резолюция на видеото 1080р. И двете камери имат огромен плюс в спецификациите си във вид на оптичен стабилизатор на изображението.

 

Производителят обяснява, че и в двете екшън камери „обективът и матрицата са съединени заедно и се движат съвместно, компенсирайки вибрациите на камерата при активно движение. Това е нещо ново, понеже досега системите с оптична стабилизация на изображението използваха или изместване на лещите в обектива или изместване матрицата на фотосензора. В последно време се появиха безогледални фотоапарати, които едновременно и синхронизирано използват и двете системи, като по този начин значително подобряват стабилизацията.

 

Освен оптична стабилизация, новите камери са оборудвани с обективите Zeiss Tessar с малки оптични изкривявания, както и новата матрица Exmor R CMOS с обратно осветяване.

 

Продажбите и на двата модела започват в края на този месец, като Sony FDR-X3000R (с 4К-видео) струва $400 ($500 с фирменото дистанционно Live-View), а по-евтината Sony HDR-AS300R струва $300 (или $450).

Главният играч на този пазар GoPro, няма подобна стабилизация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари