Sony и Nokia се съюзяват в създаването на VR продукти чрез Ozo системата

0
66

Изглежда Sony се опитва да използва максимума от VR преживяванията. Японската компания се съюзи с Nokia за свободно използване на OZO камерата за свои продукти. Фотоустройството не е предназначено за обикновения потребител, дори след намаляването на цената му от $60 000 до „само“ $45 000. Nokia OZO засега се използва само от големи студия, продуциращи стойностни продукти. Такъв е и случая със Sony.

nokia-vr-1

Nokia и Sony Pictures направиха сделка в заснемането, редактирането и разпространяването на VR съдържание посредством OZO и допълнителния софтуер. Nokia ще снабдява Sony с нужното оборудване. OZO Live ще се използва за транспортирането на потребителите на събитията, организирани от японската компания. OZO Player SDK пък ще бъде интегриран в приложението Sony Home Entertainment: Privilege Plus. Това ще предостави много допълнителни продукти във виртуална реалност.

nokia-vr-2

В изявление от Nokia Пол Мелин, вицепрезидент на компанията, сподели: „VR е експлозивно разширяващо се средство за представяне на визуална информация. То коренно променя начина, по който комуникираме и ни свързва по-тясно с продуктите, които опитваме. Nokia с нетърпение очаква да партнира със Sony Pictures в проектирането на идеи, осъществими само чрез OZO, като 3D 360 VR предаване на живо.“

Бъдещето на Nokia OZO определено е светло, имайки се предвид цялата работа, положена в изобретяването му. Трябва да очакваме много скоро появата на повече VR преживявания.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари