Sony навлизат в пазара за екшън камери

0
12

Екшън камерите, познати още като камери за екстремни спортове, отдавна са запазена територия на малки фирми, които произвеждат главно спортна екипировка. Сред тях са GoPro, Contour и Drift. Скоро обаче те и колегите им ще почувстват натиска на големите производители на фото техника, които също имат претенции за тази ниша от пазара.

Още в края на юни JVC анонсираха екшън камерата ADIXXION. По-интересна обаче е новината, че същото нещо възнамеряват да направят и Sony – една от компаниите, които се смятат за пионери в производството на камери. Въпреки че се занимават с видеокамери от 80-те години на миналия век насам, досега те нямат сериозен претендент в този подклас.

Разкривайки намеренията си да пуснат на пазара екшън камера, Sony потушиха ентусиазма с липсата на достатъчно детайли. Все пак, те обещават, че моделът ще е малък и лек. От изображението, което публикуваха на сайта си, добиваме известна представа за дизайна на камерата. Формата й е издължена и правоъгълна в духа на камерите Drift Innovation.

В сайта на Sony се съобщава също така, че моделът ще поддържа популярни технологии като Sony SteadyShot за стабилизация на образа. Освен това ще използва ултра-широкоъгълен обектив Carl Zeiss Tessar и сензор за изображения Exmor R CMOS. Както може да се очаква, моделът ще поддържа HD видео. Кога ще бъде представена камерата обаче е рано да се каже.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари