Sony официално анонсира цифровите камери Alpha A77 и A65

3
121

Както беше планирано по-рано, компанията Sony анонсира новите цифрови SLR камери от серията Alpha – A77 и A65.

И двата обявени продукта са оборудвани с 24,3-мегапикселови сензори Exmor HD CMOS и нов графичен процесор Bionz. Освен това, при тези устройства, компанията Sony е решила да се откаже от оптичния визьор, като вместо това е заложила на миниатюрен OLED дисплей с резолюция от 1024×768 пиксела. Новите цифрови камери са оборудвани и с въртящи се дисплеи, като в модела A77, екранът може да променя своята позиция в три равнини, а в устройството A65 – в две.

Нека отбележим, че в новите камери на Sony е реализирана подобрена система за автоматично фокусиране: моделът A77 съдържа 19 сензора, 11 от които са кръстообразни, а в камерата A65 присъстват 15 фокусни точки, 3 от които са кръстообразни. Закъснението на затвора е обявено на 50 милисекунди. Моделът A77 е поместен в корпус изработен от магнезиева сплав, който осигурява защита срещу проникване на прах и влага в камерата. Освен това, тя е в състояние да осигури снимане със скорост 12 кадъра в секунда и да регулира светочувствителността в диапазона от ISO 50 до ISO 16000. В същото време, моделът A65 осигурява максимална скорост на снимане 10 кадъра в секунда с минимална светочувствителност ISO 100.

И двете устройства поддържат възможност за запис на видео с Full HD резолюция при 60 кадъра в секунда във формат AVCHD 2.0. Потребителите имат възможност за извършване на ръчни настройки на параметрите при заснемането на фотографии. В допълнение, Sony анонсира пускането и на новия сменяем обектив с променящо се фокусно разстояние DT 16-50mm f2.8.

Всички анонсирани продукти ще бъдат пуснати в продажба през октомври тази година. Цената на A77 е $ 1400, а в комплект с обектива DT 16-50mm f2.8 цената ще бъде $ 2000. В същото време, цената на устройството A65 е $ 900, а в комплект с обектива 18-55 mm цената ще бъде $ 1000.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
killchain
killchain

Цитат:


моделът A77 съдържа 19 сензора


Сензорът е един, фокусните точки са 19.

А да се каже „камера“ вместо „фотоапарат“ (поне за мен) си е кощунство и гавра с българския.

stresss
stresss

И защо са заменили оптичния визьор!!!!!

killchain
killchain

Цифровият визьор за мен има някои големи предимства – настрана факта, че има 100-процентово покритие и голямо увеличение (иначе типично за оптичните визьори на високия клас конвенционални DSLR), най-малкото, че можеш да изобразиш каквато си искаш информация на него, че в реално време виждаш как ще се експонира кадърът ти, че можеш да имаш фокус където си поискаш (а не само във фиксиран брой точки), а такава голяма резолюция би трябва да осигури достатъчно детайлност – замисли се как 1024*768 точки, доскоро типични за 15″ монитор, тук са вкарани в няма и два инча.