Sony представиха нов модел от линията фотоапарати Alpha – SLT-A57

0
53

Преди около година и половина Sony официално стъпиха на пазара за фотоапарати с полупрозрачно огледало, представяйки модела Sony Alpha SLT-A55V. Фотоапаратът не след дълго беше последван от моделите A77, A65V и A35. Сега компанията е готова с още едно попълнение от SLT серията си. Това е SLT-A57 – модел, който, за разлика от A55V, няма GPS, но, пък, компенсира с няколко чисто нови функции.

Първо, докладват от Cnet.com, фотоапаратът има по-новия дизайн на SLT линията, представен с моделите A77 и A65V. Макар че новият модел има същата резолюция като A55V, има различен сензор и нов процесор на изображенията. Двете промени не обещават нищо революционно, но, пък, може спокойно да се надяваме на хубави снимки до ISO 1600.

Сред новите функции, които Sony представят на пазара с SLT-A57, е технологията Автоматично рамкиране на портрет (Auto Portrait Framing), която използва метода за разпознаване на лица, за да позиционира по-добре обекта в снимката, включително при изрязването й. Същата функция използва и друга технология на Sony – By Pixel Super Resolution, която гарантира, че независимо от това колко и как е изрязана една снимка, резолюцията й ще е 16 мегапиксела. Сред останалите нововъведения се нарежда и поддръжката на 1080/30р видео.

Според Cnet, обаче, апаратът има и някои недостатъци. Сред някои от тях са слабата батерия и липсата на ръчен контрол по време на снимане на видео. Фотоапаратът ще излезе през април. Що се отнася до цената му, тялото ще струва $699,99. В комплект с 18-55 милиметров обектив цената му ще е $799,99.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари