Sony пуска дигитални бинокли, записващи видео

0
116

В петък Sony навлезе на пазара на бинокли, представяйки моделите DEV-3 и DEV-5. Двата са 7,1 мегапикселови и заснемат 1080 HD видео в 2D или 3D.

Биноклите са „първите в света дигитални бинокли с HD видео заснемане, увеличение (zoom), автофокус и SteadyShot стабилизация на снимки”, според съобщението на компанията.

SteadyShot е система за оптична стабилизация, характерна за камерите Handycam и Cyber-shot на Sony – запазва снимките ясни и стабилни, дори и при висока степен на увеличение.

Биноклите са с батерия с възможност за многократно презареждане, която позволява записване в продължение на два часа 2D с едно зареждане. В пакета са включени зарядно устройство / адаптер, A/V свързващ кабел и USB кабел за свързване с персонален компютър.

Разликите между двата модела не са големи. DEV-3 е с до десетократно увеличение, а DEV-5 е с до двадесетократно увеличение. Най-голямата разлика е, че DEV-5 е с вграден GPS приемник, което позволява автоматичен geo-tag на видео и снимки. DEV-5 е с множество аксесоари, които не са включени в пакета на DEV-3, вкл. калъф за носене (carrying case), каишка за врата (neck strap), finder cap, капак на обектива и големи eyecups.

Цената на DEV-3 е $1400, а на DEV-5 е $2000.

Двата бинокъла ще бъдат налични в магазините на Sony, в онлайн магазина на Sony и при оторизираните търговци през ноември 2011 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за