Sony разработва 150-мегапикселов сензор за камери

0
821

Дъщерното дружество на Sony – Sony Semiconductor Corporation – в рамките на изложението CeBIT 2017 в Германия съобщи за намерението си да пусне сензор с резолюция 150 Mp. Спомнете си, че миналата година, разработчиците представиха 100-мегапикселовия средноформатен сензор IMX211, който намери своето приложение в камерата Phase One XF 100MP. Устройството се превърна в част от системата Phase One XF, ориентирана към професионалното фото- и видео-заснемане. Според служители на Sony, през тази година ще излезе монохромна версия на IMX211. Експертите също така споделиха плановете си относно пускането на 150-мегапикселовия сензор.

Очаква се, че през 2018 г. Sony ще пусне 150 Mp сензор IMX461 с обратна подсветка. Предполага се, че сензора, осигуряващ най-високо качество на видео и фото-снимките, ще намери широко приложение в производството на професионално оборудване, а също и в областта на видеонаблюдението. Новият сензор на Sony ще позволи създаването на записи с минимално количество на шума, при това изображението ще се отличава със свръхчиста детайлизация – независимо от качеството на осветлението. Освен това, през следващата година, разработчикът ще представи 150-мегапикселовия сензор IMX411 в цветен и монохромен вариант.

Според доклада, специалистите на Sony разработват високочувствителни сензори, които ще се използват в системите за сигурност и решенията за самоуправляващи се автомобили.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за