Sony се отказа от производството на двойни камери

1
1

Японската компания Sony се отказа от производството на двойни камери за мобилни устройства, което явно ще е от полза за конкуренцията от Южна Корея в лицето на Samsung Electro-Mechanics и LG Innotek. Може да се окаже, че LG Innotek ще остане единственият доставчик на фотосензори за новия iPhone.

 

Според официалния пост на Sony, компанията „прекратява разработването и производството на нови оптични модули за външни продажби“. Корейското издание Pulse уточни, че става дума за оптичните модули с два фотосензора и два обектива, които имат по-широки ъгли на виждане и много по-високо качество на заснемане на фотографии и видео при увеличен зум в сравнение с досега използваните традиционни оптични модули.

Според неофициална информация, iPhone ще има именно такава двойна камера. При отсъствието на Sony от този пазарен сегмент, основен доставчик на новия смартфон на Apple ще остане LG Innotek.

 

След като Sony съобщи, че се отказва от този бизнес, акциите на LG Innotek поскъпнаха с 6,8%. След това котировките се вдигнаха до 18%. Освен LG Innotek и Sony, двойни камери произвежда и Samsung Electro-Mechanics.

Sony се отказва от този бизнес по две причини: намалялото търсене на смартфони и проблеми с производството, които започнаха след земетресението през месец април.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
1Force1
1Force1

„основен доставчик на новия смартфон на Applese ще остане LG Innotek“

Не на „Applese“, а на „заплес е“ 🙂