Sony създаде камкордерът Handycam NEX-VG20 със сменяеми обективи

0
16

В допълнение към цифровите фотокамери Alpha A77 и A65, както и NEX-7 и NEX-5N, компанията Sony анонсира пускането на камкордера Handycam NEX-VG20, който е предназначен да осигури на операторите предимствата на сменяемите обективи със системата за прикрепване E-Mount.

Анонсираното устройство е оборудвано с 16.1-мегапикселов Exmor APS HD CMOS сензор, който осигурява ниско ниво на шума при снимане в условията на слаба осветеност, както и с 3-инчов Xtra Fine LCD дисплей, който може да се върти на 270 градуса. Устройството позволява записване на видео във Full HD резолюция 1080p при 24 или 60 кадъра в секунда. В режим на снимане 24p е достъпна възможност за активиране на функциите Cinema Tone Gamma и Cinema Tone Color за ефекта кинематографично заснемане. Видеоклиповете могат да бъдат съпровождани със звук, за което се грижи системата Quad Capsule Spatial Array Microphone. С нейна помощ може да се записва стереофоничен или многоканален 5.1 звук. Видеозаписът се осъществява във формат AVCHD. В допълнение към видеоклиповете, камкордерът на Sony може да прави снимки с резолюция до 16 мегапиксела в RAW формат. За съхранение на заснетите материали могат да се използват карти памет във формати SD и Memory Stick PRO-HG Duo HX.

В комплект с камкордера Sony Handycam NEX-VG20 пристига сменяемия обектив SEL18200 F3.5-6.3 E-mount с 11 кратно оптично увеличение, разполагащ с вградена стабилизация на изображението Optical SteadyShot. Препоръчителната цена на този комплект е $ 2200.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за