Sony с нова високоскоростна камера Alpha NEX-5N

0
133

Още едно устройство от Sony ще се появи – високоскоростната компактна фотокамера Sony Alpha NEX-5N, която ще бъде на разположение от септември. Моделът е снабден с матрица Exmor APS HD CMOS с разделителна способност от 16.1 мегапиксела в комбинация с новия процесор BIONZ дават възможност за висока чувствителност от ISO 25 600.

Ниското закъснение на затвора (около 0.02), повишеното бързодействие на камерата и подобрения алгоритъм за автофокус удвоява скоростта за четене на данните от матрицата. В режим на непрекъснато заснемане, Sony Alpha NEX-5N прави снимки на бързо движещи се обекти със скорост до 10 кадъра в секунда.

Новата камера може да снима Full HD (50p) видео във формат AVCHD версия 2.0 (с прогресивно сканиране) със стерео звук. Максималната честота на заснемане е е 60 кадъра в секунда. Режимът за следене на фокуса позволява да се прави избор на обекти за снимане на сензорния екран и осигурява точно фокусиране върху движещите се обекти. Фотографът може напълно да контролира всички параметри на експозицията по време на видео-запис чрез софтуер или ръчно.

Камерата е снабдена с 3-инчов LCD-дисплей Xtra Fine, който може да се завърта на 80 градуса нагоре или надолу и на 45 градуса в страни за лесно гледане при всяко положение на снимане. TruBlack технология дава възможност за висока детайлност и контраст на снимките при намалено отражение от екрана. Използването на новия интерфейс за сензорно управление Photo Creativity улеснява разглеждането на снимките и промяната на параметрите на фотокамерата с помощта на LCD-дисплея, а също така повишава гъвкавостта на работа с нея.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за