Sony Alpha NEX-7 – компактна камера със сменяема оптика

1
29

Компанията Sony представи компактната цифрова фотокамера Sony Alpha NEX-7 със сменяеми обективи. Апаратът ще бъде пуснат в продажба през ноември тази година. Камерата е снабдена с матрица Exmor APS HD CMOS с резолюция от 24,3 мегапиксела и нова версия на графичния процесор BIONZ.

Закъснението при затвора в новата камера е само 0.02 секунди. Бързата и точна система за автофокус е подобрена с помощта на средства за проследяване, което осигурява ясен фокус на движещите се обекти. В режим на снимане с приоритетна скорост, Sony Alpha NEX-7 прави снимки на бързодвижещи се обекти със скорост до 10 кадъра в секунда.

Светочувствителността варира в диапазона от ISO 100-16000 и позволява създаването на висококачествени снимки при слаба светлина. Функцията Picture Effect дава възможност за прилагане към снимките на сложни художествени ефекти, директно от камерата, без използването на компютър.

Sony Alpha NEX-7 може да снима Full HD 1080p видео във формат AVCHD със стерео звук. Благодарение на поддържания нов AVCHD формат версия 2.0 (с прогресивно сканиране), при видеозаснемане може да се избират честоти от 50 или 25 кадъра в секунда. Що се отнася до заснемането на изображения, функцията за проследяване позволява да се избират обекти за снимане с прецизно автоматично фокусиране. Освен това, при заснемане на видео може да се използва и ръчно фокусиране.

При формиране на кадъра и фокусиране се използва точен електронен XGA OLED-визьор, обхващащ почти 100% от кадъра и разполагащ с широк зрителен ъгъл. За да се улесни оформлението на кадъра, на екрана на визьора може да се изобразява мрежа от линии и указатели.

В допълнение към визьора, камерата е снабдена с 3-инчов LCD-дисплей Xtra Fine, който може да се завърта на 90 градуса нагоре или надолу и на 45 градуса за лесно гледане при всяко положение на снимане. Технологията TruBlack дава възможност за добиването на висока детайлност и контраст и значително намалява отраженията от екрана.

Sony Alpha NEX-7 – това е първият фотоапарат със стойка E, който е оборудван с място за аксесоари за автоматична фиксация. Това позволява на камерата да бъде снабдена с аксесоари като светкавици Sony HVL-F58AM, Sony F43AM и Sony F20AM, набор от Sony Macro Twin Flash Kit HVL-MT24AM и външен LCD-дисплей Sony CLM-V55.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
killchain
killchain

Най-сетне да видя свестен визьор в такъв тип апарат. Браво на Sony, хванаха ми вниманието.