fbpx
12.8 C
София

Sony Electronics представя новия FE 24-70 mm F2.8 GM II – най-малкият и лек стандартен варио обектив F2.8 в света

Най-четени

Sony обяви 67-мия поред обектив от серията си безогледални обективи с E-байонет – дългоочакваният FE 24-70 mm F2.8 GM II. Компанията разработва най-лекия в света стандартен варио обектив с бленда F2.8, като използва водещи технологии в областта на обективите, за да постигне впечатляващата резолюция и красивото боке, с които е известна серията “G Master” на Sony. FE 24-70 mm F2.8 GM II е един от най-многофункционалните обективи от серията, разработен в сътрудничество с фотографи, оператори и автори на хибридно съдържание.

“Изминаха шест години, откакто Sony пусна на пазара първия G Master обектив 24-70 мм F2.8. Оттогава нуждите на нашите клиенти са се променили,” каза Янг Чъг, вицепрезидент Решения в цифровата фотография за Sony Electronics Inc. “Ние винаги слушаме нашата общност и разработихме новия Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II, стъпвайки върху информацията, предоставена от нашите автори на съдържание. Ние знаем, че обективите с фокусна дължина 24-70 мм са изключително популярни, затова за нас беше особено важно ние да продължим да правим подобрения и да въведем своите най-нови технологии в тези важни за нашите клиенти обективи. Днес с гордост можем да представим най-малкия и най-лекия стандартен варио обектив с бленда F2.8.”

Варио обектив с качество на изображенията, съперничещо си с това на твърдите обективи

 Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II е идеален за компактен, но многофункционален сет, който позволява на потребителите да запечатват както снимки, така и видео клипове с изключителна острота и детайлност на изображението. Новият обектив предлага висока резолюция във всеки ъгъл на кадъра, дори и при максимално отворена бленда. Изцяло обновената оптична система използва пет асферични елемента, включително два XA (силно асферични) елемента с висока прецизност. Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II използва и два ED (изключително ниска дисперсия) и два Super ED елемента от стъкло. В комбинация с нов механизъм за плаващ фокус, обективът ефективно контролира дефекти като хроматични аберации, дефокус (астигматизъм), изкривявания и несиметрични аберации, за да се постигне изключителна резолюция във всяка точка от кадъра при всички настройки на приближението и блендата.

Дори и когато снимате в трудни светлинни условия, Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II постига отлична острота на изображението, като ефективно потиска нежеланите отблясъци и светли артефакти. Това се дължи на покритието Nano AR Coating II, оригинална разработка на Sony, което постига равномерно антирефлексно покритие по цялата повърхност на обектива. Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II постига впечатляващо боке при всяка настройка на приближението с красиво и почти идеално кръгло боке благодарение на усъвършенствания оптичен дизайн и новоразработената диафрагма с 11 ламели.

При този нов 24-70 мм дизайн, обективът предлага забележителни характеристики при снимки в близък план с минимално фокусно разстояние от 8,25 инча (0,21 метра) при 24 мм и 12 инча (0,30 метра) при 70 мм и максимално увеличение 0,32x.

Бърз и прецизен автофокус

Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II постига надежден фокус с помощта на четири XD (изключително динамични) линейни мотора, оригинална разработка на Sony, механизъм за плаващ фокус и подобрен контрол върху обектива, дори когато снимате бързо движещи се обекти. В допълнение към това обективът поддържа скорост до 30 fps при серийни снимки и 4K 120p видео запис с автофокус.

Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II позволява пълно проследяване при AF, дори и при снимки с фиксирана бленда, което дава възможност за използването на по-голяма дълбочина на рязкост и гарантира, че движещите се обекти остават на фокус и при серийни снимки. Характеристиките на проследяващия автофокус при приближение са приблизително два пъти по-добри в сравнение с предходния модел.

Повече възможности за творческа свобода при видеозаснемане

 С постоянна максимална бленда F2.8, впечатляващи характеристики на автофокуса, множество възможности за управление и висока надеждност, Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II е създаден за всеки вид видео приложения. FE 24-70 mm F2.8 GM II предлага изключително тих автофокус благодарение на използваните XD линейни мотори и новоразработената диафрагма. Стъпвайки върху най-новите технологии в областта на обективите, FE 24-70 mm F2.8 GM II намалява нежеланите колебания във фокуса при приближение, изместването на оста и осовото изместване, както и „дишането“ при промяна на фокуса, за да постигне гладък видео запис. Обективът също така поддържа функцията за компенсиране на колебанията във фокуса, която се предлага от съвместимите фотоапарати от Alpha серията.

Като допълнително преимущество при създаването на видео съдържание с висока сложност на изпълнение, най-новият обектив от серията предлага ръчен фокус с линеен отговор (Linear Response MF), който гарантира висока надеждност при ръчно фокусиране, като пръстенът за управление на фокуса реагира мигновено с надеждна повторяемост на резултатите на най-лекото докосване за лесно управление. Обективът включва и пръстен за управление на блендата, с който ръчното управление на блендата/диафрагмата е бързо, пряко и лесно. Отделният пръстен за диафрагмата позволява плавно управление, с което постигате гладък преход в дълбочината на рязкост.

Мобилност без аналог

Създаден като идеалното допълнение към компактната система Sony Alpha фотоапарати с E-байонет, Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II е най-малкият и лекi 24-70 мм F2.8 варио обектив в своя клас и предлага безпрецедентна гъвкавост и свобода при снимки във всяка ситуация. Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II тежи само 695 грама или приблизително 20% по-малко в сравнение с оригиналния 24-70 мм F2.8 G Master. Дължината на обектива е намалена с 16 мм, а цялостният обем е намален с приблизително 18%.

Надеждност и по-добър контрол

Новият Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II е разработен на базата на обратната информация, получена от професионалисти в областта, и отговаря на техните нужди от по-добър контрол върху управлението и по-голямо удобство при работа с обектива в сравнение с предходни модели. Този модел включва:

  • Бутон за управление на гладкостта на приближение, с който въртенето на пръстена за приближение се настройва на Tight или Smooth;
  • Нов пръстен за управление на блендата с click ON/OFF бутон и бутон за заключване на диафрагмата;
  • Два бутона за задържане на фокуса с възможност за персонализиране;
  • Пръстен за управление на фокуса, който реагира бързо и линейно и на най-лекото движение, когато използвате ръчен фокус;
  • Нов дизайн на сенника на обектива с отвори за управление на кръглите поляризационни филтри (диам. 82мм);
  • Център на тежестта, изместен назад към байонета за по-лесна работа с обектива.

Нов устойчив на прах и влага дизайн, който осигурява допълнителна надеждност при използване на открито в неблагоприятни условия. Всички бутони и байонетът на обектива са защитени съответно с гумени уплътнения и гумен пръстен. Предният елемент на обектива е с флуорно покритие, което отблъсква вода, мазнини и други замърсители и прави почистването на замърсявания и отпечатъци, попаднали на повърхността на обектива, много по-лесно.

Цена и наличност

Новият Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II ще бъде наличен от м. юни на приблизителна цена от 4 800 лв. и ще се предлага от различни упълномощени търговци на Sony.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини