Xiaomi представи компактния телескоп Star Trang Telescopeс цена $89

5
840

В рамките на събитието Xiaomi 9th Anniversary Mi Fan Festival по случай своя девети рожден ден, компанията Xiaomi представи телескопа Star Trang Telescope. Това е любителски телескоп и като всички продукти на тази компания е характерен с твърде ниската си цена – едва 599 китайски юана или около $89.

Телескопът се предоставя с два различни асферични окуляра с диаметър 23 и 10 мм, като и двата са с ъгъл на виждане 60 градуса. Окулярите осигуряват увеличение съответно 21,7х и 50х. Обективът на новия телескоп е оптична леща с многослойно покритие, подобряващо оптичните характеристики на цялата система. Изображението, показвано от телескопа е наистина много детайлно.

Към достойнствата на новото оптично устройство разработчиците подчертават портативността и уникалната конструкция, осигуряваща гъвкава индивидуална настройка, подходяща както за деца, така и за гикове. Производителят заявява, че телескопът дава възможност за удобно наблюдение на реките и езерата, планините и звездното небе.

Телескопът е оборудван със статив от неръждаема стомана. В комплекта са включени специални защитни дискове, предпазващи окулярите от надраскване и повреди. В комплекта на телескопа Star Trang Telescope е включена и чанта за неговото удобно носене.

Продажбите на телескопа Xiaomi Star Trang Telescope стартират на 9-ти април тази година заедно с другите устройства, представени в рамките на изложението Mi Fan Festival.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
PesaКьорав конКирил Кириловevil resident... на рояци... :) Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
... на рояци... :)
... на рояци... :)

За $89 познайте какъв боклук ще е. Лещите със сигурност са пластмасови, а не стъклени. Т.е. две седмици след като му изтече гаранцията, или ще потъмнеят, или ще се напукат… И най-евтините качествени телескопи са 4-цифрена сума в долари.

evil resident
evil resident

„със сигурност“ на рояци:

The telescope objective lens is a high-quality glass lens with a full-surface multi-layer coating which effectively improves the optical performance of the lens

Кирил Кирилов
Кирил Кирилов

Статията е интересна браво! Сега питането е от къде може да се купи 🙂 След повърхностно преглеждане на сайтовете се оказа че никъде го няма още!

Кьорав кон
Кьорав кон

И аз това се питам. Също преглеждах разни страници, но без резултат. Не съм привърженик на китайската продукция, но за тази цена съм склонен да го пробвам. Иначе съм си харесал един за около 200 евро, но ще трябва поне седмица да слушам как жената ми пили на главата ако дам толкова пари за телескоп… 🙂

Pesa
Pesa

вси4ко най бързо излиза в алиекспрес!