Xiaomi Little Square: миникамера с цена $15

1
80

Китайският производител Xiaomi представи на пазара малката видеокамера Little Square, която е много подходяща за изграждане на домашни системи за видеонаблюдение.

Устройството разполага с 1/2,7-инчов CMOS фотосензор и може да записва видео с резолюция 1920х1080 пиксела. Вградена е електронна система за 8-кратно мащабиране на изображението. Ъгълът на виждане на обектива е 110 градуса, апертурата е F/2,0.

Новата камера има формата на куб с дължина на страната 50 милиметра. В комплекта е включена и малка специална подставка, чрез която камерата може да бъде насочвана в необходимото направление и закачана на стените или тавана.

Устройството реагира на движение и звуци, предвидена е система за нощно наблюдение, която действа на разстояние до 9 метра. Наличен е USB порт, WiFi 802.11 b/g/n модул за безжична връзка и слот за външни SD карти памет до 64 GB, на които се записва заснетия материал. Миникамерата Xiaomi Little Square тежи почти 100 грама.

За работа с новата миникамера се използва мобилно приложение, което има версии за операционните системи Android и iOS. Възможно е поставянето на две камери една до друга или върху друга със синхронизиране на изображението.

Продажбите на миникамерата Xiaomi Little Square започват на 22-ри ноември тази година при цена 99 юана или около $15.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари