Авангардният LG Rollable TV официално стартира тази година. Цената също е авангардна

0
485

Най-голямата телевизионна сензация през последните две години на CES беше невероятният подвижен телевизор на LG. Това е 65 инчов телевизор за дома, който е достатъчно гъвкав, за да се навие като абажур и да изчезне в собственото си тяло и напълно извън полезрението ви, когато не го гледате.

LG първоначално заяви, че телевизорът ще бъде доставен през 2019 г., но тази дата се измъкна, поне в САЩ. Сега имаме пълните подробности, като започнем от цената: 60 ​​000 долара (около 45 600 лири или 86 200 долара). LG не обяви официално тази цифра, но тя ми бе предоставена по време на неотдавнашно посещение в Корея от JS Lee, ръководител на глобалния маркетинг за бизнеса с домашни развлечения на LG.

Миналата година LG предизвика някои големи вълнения по време на CES 2019 със своите OLED TV R и тогава се очакваше телевизорите да бъдат представени на бял свят по-късно в същата година – но въпреки това, когато дойде моментът най-накрая да видим телевизорите по рафотевете на магазините на търговците на дребно, уви не се появиха никъде.

Тогава стана интересно, когато старшият вицепрезидент по комуникациите на компанията Тим Алеси обяви, че R9 Series ще бъдат налични по-късно през следващата година – тоест през настоящата 2020.

Според изказването на Алеси, телевизорът ще идва с актуализирания нов чип Alpha A9 III на гиганта в производството на мултимедийна техника заедно с нововъведените братя и сестри – сериите LG OLED CX, EX, GX и WX през 2020 г., но той каза, че е малко вероятно телевизорът да включва ATSC 3.0 тунер, необходим за 4K HDR излъчване на програми в ефир.

Що се отнася до крайната цена и точната дата на пускане, Алеси каза, че предстои те да бъдат определени, но анализаторите на T3 казаха, че цената му вероятно ще варира някъде между 15 000 и 50 000 щатски долара.

На въпроса, Алеси не успя да конкретизира числата, но каза, че LG има още какво да покаже на този фронт по-късно през тази година.

Телевизор за всеки таван през 2020 г.

Разбира се, ако сте готови да извадите 50 000 долара за телевизор, със сигурност ще искате нещо малко по-фантастично от стоящ OLED екран на стената или на стойка. Ето защо LG демонстрира способността си да произвежда телевизори за монтиране на тавана.

LG Display, инженерният екип зад OLED, заяви, че миналогодишният модел всъщност технически няма да има версия за монтаж на екрана, тъй като има ограничения на въртящия се механизъм, но заяви, че тези проблеми са решени през 2020 г.

Очаквайте да видите множество снимки и видеоклипове на телевизора от CES 2020, който официално ще бъде показан пред широката общественост във вторник, 7 януари, вторият ден от CES.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за