fbpx
-1.2 C
София

Автомат Калашников с Интернет-връзка

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Red Heat, известна с разработването и производството на компоненти за оръжия, заедно с дружеството StarNet Alliance представиха на международния форум „Армия-2015“ първото в света IoT устройство за автомат Калашников.

 

АК получава нова функционалност благодарение на специализираните сензори на цевта на автомата, работещи по концепцията „Интернет на нещата“ (Internet of Things). Сензорите получават захранване от обикновена батерия и предоставят цялата необходима информация, съответстваща както на руските, така и на международните стандарти. Предвидено е включването на модул за безжична връзка с поддръжката на GPS и ГЛОНАСС.

 

Става възможно в реално време да се следи за движението на армейските единици, да се контролира състоянието на оръжието, да се натрупва статистика, да се съставят препоръки за подобряване на бойните техники и нивото на подготовка, да се контролира състоянието на цевта и изразходването на боеприпасите, както и много други параметри, чрез които се подобрява точността на стрелбата.

Устройството може да работи в продължение на 10 години, без подмяна на захранващия източник. Предложени са както обикновен, така и неотстраним вариант на контролния модул. Безопасността на данните е осигурена чрез криптиране, алгоритъмът на което е разработен в Русия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
stormofblood
stormofblood
6 години

Ако не може да си браузна фейсбукито с автомата… значи за нищо не става 😀

npu3paka
npu3paka
6 години

Ще има онлайн класация: 3v3, 5v5 и free for all ranked ladder…

Нови ревюта

Подобни новини