Адаптерът ASUS GeForce GTX Titan е достъпен в Европа за предварителни поръчки

1
13

Изглежда вече имаме първото доказателство, че графичния ускорител NVIDIA GeForce GTX Titan наистина скоро ще бъде пуснат на пазара и ще съхрани това си наименование. Един от датските онлайн-магазини добави към гамата си от нови продукти версия на устройството, производство на ASUS, който е с кодовото име GTXTITAN-6GD5.

Благодарение на тази информация, можем да потвърдим някои от предположенията за техническите характеристики на предстоящия флагман, който, както е посочено в описанието, разполага с 6 GB GDDR5 видео-памет и използва интерфейса PCI-Express 3.0 x16. Освен това е публикувана и информация касаеща видео-изходите – на задния панел присъстват два конектора DVI и по един HDMI и DisplayPort.

Спомнете си, че GeForce GTX Titan е базиран на 28-нанометровия чип GK110, който трябва да бъде с един отключен SMX-модул, което предполага наличие на 2688 поточни CUDA-процесора. Не става ясен само въпросът, каква шина ще използва тази карта, но най-вероятно ще е 384 битова. Цената на адаптера е 7276 крона (€ 900 / $ 1300), а според сайта, ускорителят ще стане достъпен за клиентите на 18 февруари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари