Адаптерът NVIDIA GeForce Titan превъзхожда по производителност GeForce GTX 690?

7
36

Както може би си спомняте, миналата седмица изтече информация, че NVIDIA се готви да пусне на потребителския пазар графичния ускорител GeForce Titan, в основата на който лежи чипа GK110, който преди това присъстваше само в професионалните решения. Според някои чуждестранни източници, струващият $ 899 в САЩ адаптер може да получи търговското име GTX 780, но най-новата информация твърди, че горното е невярно. Според някои данни, на пазара картата ще се появи под името „GeForce Titan“, а представителитe на серията GeForce 700 ще бъдат пуснати не по-рано от юни 2013 г.

Забележете, че първата информация за възможното пускане на NVIDIA GK110 базирания адаптер на потребителския пазар се появи за първи път в средата на 2012 г., но до сега това GPU беше използвано само в професионалните карти от серията Tesla. Основната причина за отлагането на внедряването на графичния чип от Kepler поколението в този адаптер е трудностите по неговото производство, които изглежда са били преодолени. Моделът GeForce Titan през следващите месеци постепенно трябва да се появи по рафтовете на магазините, макар и в ограничени количества.

Освен това, в един от азиатските форуми се твърди, че Titan по производителност ще надмине двуядрения GeForce GTX 690, въпреки, че е трудно за вярване, а това ще се докаже след неговото пускане на пазара. Според предварителните данни, картата на NVIDIA ще използва дизайна на GTX 680, но той ще има по-голяма VRAM, която ще позволи използването на чипове памет с общ обем 6 GB. NVIDIA GeForce Titan може да се появи в Хонг Конг в края на февруари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари