Активирането на HDR почти не влияе на производителността на графичните карти GeForce RTX

0
576

През последните години значително се увеличи популярността на цифровото съдържание с поддръжката на разширения динамичен диапазон (HDR). Той все по-често се използва в компютърните игри, във филмите, телевизията и други. Но съвсем доскоро честотата на опресняване на изображението на видеокартите падаше с активирането на HDR режима в съвременните ААА гейм проекти.

С излизането на 20-тата серия на видеокартите GeForce с архитектура Turing специалистите на Nvidia са направили нещо уникално. Експертите на австралийския TouTube канал Hardware Unboxed самостоятелно тестваха GeForce RTX 2080 Ti в SDR- и HDR режими в няколко съвременни игри.

Специалистите заявиха, че активирането на технологиите HDR и G-Sync оказва минимално влияние на крайната производителност. Направено е сравнение с видеокартата GTX Titan X с предишната архитектура Pascal. Тази графична карта демонстрира спад на бързодействието с около 10% в зависимост от конкретната игра. Но при GeForce RTX няма никакъв спад.

Да си припомним, че една от главните особености на Turing е използването на три отделни процесора. Това са Turing SM, RT Core и Tensor Core. Всеки от тях изпълнява определен вид задачи, а съвместно осигуряват изключително висока производителност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари