Американски магазин рязко намали цените на различни мощни процесори

7
1756

Американският магазин Micro Center стартира грандиозна разпродажба на процесори. Много добри модели от последните поколения могат да се купят при твърде съблазнителни цени. Така например, Ryzen 2200G със стандартна опаковка може да се купи само за $59,99.

Ryzen 2200G е един съвсем нелош процесор с четири физически ядра и тактова честота 3,5-3,7 GHz с 2 MB споделена кеш памет от второ ниво и TDP 65 W.

Процесорът Ryzen 5 2600 в този магазин струва $120, а Ryzen 7 2700 може да се купи при цена $180.

Намалението на цените на процесорите на AMD е съвсем разбираемо и логично, но да се видят промоционални цени на чиповете на Intel е нещо съвсем ново. Така например, 6-ядреният i5-9600K е поевтинял със сериозните 26% и сега може да бъде закупен само за $220.

А при моделите Core i7 могат да се икономисат от 100 до 180 американски долара.

Подобна масова разпродажба на много добри процесори навежда на мисълта, че това не е еднократна акция, а предвестник на сериозни сътресения и промени на пазара. Процесорите Ryzen 3000 на практика догониха по производителност чиповете Coffee Lake, а в редица задачи и алгоритми ги превъзхождат. Само че цената им е много по-ниска от процесорите на Intel. Навярно ще има значителна корекция на цените и в другите интернет магазини.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

Тази рязка новина толкова рязко ни интересува че ни става рязко на рязката душа!

Срам за България
Срам за България

Като почнат в европа да ги свалят с по 100 евро, рязко може и да ме заинтересува, но както другия коментатор, рязко сменям тематав момента.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Интелските бoклyци и намалени не ги искат нормалните хора, ама такива кат оня (*), бaхти, ибaси, мхм веднага, той е най големия ибрикчия..

Мастурбатор3000
Мастурбатор3000

Ти си човек със изключително малка пишка!
Не ги искаме само защото са скъпи!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Зaминaвaй дa мacтypбиpaш нeзaдoвoлeн зaгopeляĸ..
Hямa ĸaĸ дa ми знaeш paзмepa нa xуя, щoтo нe cъм мeĸa ĸитĸa ĸaт тeбe и xapecвaм жeни, явнo cи въртял тpъби нa няĸoй дpyг, и ce oбъpĸaл жeнa oт мъжĸи пoл xяxяx…

Ханку Брат
Ханку Брат

Рязко го преместих… За малко да стане сакатлък 🙂

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Името е ханкО брат, не ханкУ, пиши правилно сгрешените простотии…