Анализаторите – скептични относно бъдещето на хибридните компютри

1
33

По време на скорошна презентация шефът на Intel Пол Отелини за пореден път изтъкна преимуществата на така наречените „хибридни компютри“ – устройства на границата между таблета и лаптопа, които, по думите на Отелини, съчетават в себе си най-доброто от два свята. Според него, тези компютри ще се превърнат в достойна конкуренция на таблетите на Apple, Samsung, Google и Amazon.

Анализаторите обаче не са толкова сигурни. Най-големите оптимисти сред тях вещаят бъдеще подобно на това на ултрабуците. Накратко: този клас компютри ще се утвърди бавно, тъй като и самите потребители не бързат да си купуват нови PC продукти с Windows 8. Други анализатори пък смятат, че досега на пазара не е бил пуснат хибриден продукт, който наистина да е добре замислен и създаден.

Изглежда по-голямата част от анализаторите споделят именно втората, по-песимистична гледна точка. Според тях, хибридните компютри обикновено са прекалено дебели, тромави и непривлекателни и, на всичкото отгоре, доста скъпи. Действително, повечето хибридни PC-та струват от $1000 нагоре. Главният недостатък, който анализаторите намират в тези устройства, са именно механизмите за превръщане на ноутбука в таблет. Те смятат, че хибридните компютри, при които клавиатурата се отделя напълно, за да остави екрана да играе ролята на таблет, са практически по-доброто решение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари