fbpx
-9.6 C
София

Анализатори: Хромбуците са новите нетбуци

Най-четени

Наскоро Microsoft публикуваха в акаунта си в YouTube рекламен (или по-скоро анти-рекламен) клип, в който направиха на пух и прах идеята за компютър използващ облачната операционна система Chrome OS. Дали заради това, или просто защото класът на хромбуците вече достига съзряване, от AndroidCentral публикуваха анализ, в който разнищват преимуществата на тези продукти.

AndroidCentral, разбира се, е сайт посветен на мобилната операционна система на Google, така че не можем да очакваме безпристрастност точно от тях. Струва си обаче да отбележим някои от нещата, за които се говори в този анализ.

На първо място, авторът на статията се връща малко назад във времето до периода, в който най-вълнуващият технологичен клас бяха малките скромни откъм характеристики нетбуци. Според автора, днешните хромбуци са продължението на тези нетбуци – по-леки и по-евтини лаптопи, чиято главна цел е да ни позволяват достъп до интернет и клавиатура, с която да пишем по-лесно.

В анализа се твърди, че преимуществото на хромбуците пред нетбуците се крие в пълната клавиатура, която прави тези компютри по-удобни за използване в офиса. Авторът на анализа дава за пример служителите в кол центрове, чиято работа се върши единствено в уеб браузъра. Според него, компаниите занимаващи се с такъв бизнес биха могли да спестят много пари ако заменят традиционните компютри с Windows или Мас с хромбуци.

Ако ви е интересно, можете да прочетете целия анализ тук.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини