Анализатори: Google и Microsoft ще продължат да правят компютри

0
16

Ако преди три години някой ви беше казал, че Microsoft и Google ще произвеждат персонални компютри, сигурно бихте му се изсмели. Днес обаче нещата не стоят точно така и имаме два примера за това: таблетът Surface Pro и лаптопът Chromebook Pixel. Нито една от компаниите не е дала стопроцентова гаранция, че ще продължи да експериментира в тази насока, но анализаторите така или иначе нямат нужда от сигурни сведения.

Според Cnet, в следващите години, напротив, двете компании не само няма да се откажат от начинанието си, но и ще се опитат да се утвърдят на този нов за тях пазар. Установяването им ще бъде подпомогнато от няколко фактора, един от които свързан с ориентирането на традиционни производители на компютри (като Samsung и Acer) към мобилния пазар. Освен всичко друго, така наречената „вертикална интеграция на дизайна“ (когато една компания произвежда и хардуер и съвместимия с него софтуер) е модел доказал ефективността си (най-добрият пример – Apple).

Анализаторите смятат, че и двете компании имат с какво да си помогнат. Microsoft имат дългогодишен опит пряко свързан с персоналните компютри (макар и главно от софтуерна гледна точка). Google пък представиха на пазара лаптоп с убийствен дизайн, който привлече вниманието към един нов тип операционна система обещаващ революция в работата с компютъра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за