Анализатори: Microsoft и НР имат шанс за успех на пазара за таблети

0
58

Когато чуем „таблет“ вероятно си представяме или iPad или модел на Samsung. Някои анализатори, обаче, са на мнение, че две компании, които все още изглежда се борят за някакво място на пазара за таблети, всъщност са доста добре позиционирани в една от нишите на този пазар – бизнеса. Става въпрос за Microsoft и НР.

Според Cnet, например, Windows 8.1 има едно голямо преимущество пред iOS (платформата, която използва iPad) – това не е мобилна операционна система, а по същество настолен софтуер адаптиран така, че да може да се ползва от мобилни устройства с 8- и 10-инчови екрани. Досега потребителите не се интересуваха особено от това преимущество, тъй като гледаха на таблета главно като на развлекателно средство.

Това, обаче, са обикновените потребители, твърдят и от IDC, допълвайки, че съвсем скоро потребителският пазар ще се насити и търсенето на таблети ще се увеличи в други сфери, най-вече в бизнеса. Тогава, смятат анализаторите, потребителите ще обърнат повече внимание на таблети като Microsoft Surface или НР ElitePad 1000.

Що се отнася до споменатия таблет на НР, той не представлява нищо уникално от гледна точка на дизайна (тоест, не би задоволил търсещия естетически издържано мултимедийно мобилно устройство човек). Продуктът, обаче, разполага с богат избор от аксесоари, които увеличават многократно продуктивността му. Нещо повече, това е един от първите таблети, използващи 64-битовата версия на Windows 8.1 и четириядрен процесор Intel Bay Trail.

В крайна сметка анализаторите, които така или иначе вече изразиха мнение, че 2014 година няма да е годината на Apple, вярват, че компании като Microsoft и НР най-накрая ще получат възможност да докажат качествата на своите собствени продукти.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари