Анализатор: Таблетите с Android ще изпреварят по продажби iPad догодина

0
20

iPad все още се счита за най-успешният таблет в света, но, ако вярваме на анализатора от Finvista Advisors Самир Синг, това няма да продължи още дълго. Синг прогнозира, че още през първото тримесечие на 2013 година таблетите с Android ще започнат да изпреварват по продажби таблета на Apple.

Прогнозата му има доста голямо основание. През третото тримесечие на 2010 година iPad държеше 87% от пазара. Две години по-късно делът им е спаднал до едва 50.4%. За сметка на това, ръстът при Android е доста по-голям. Всъщност, ръстът в продажбите на таблети с операционната система на Google е бил по-голям от ръстът в продажбите на iPad през шест от последните осем тримесечия.

Според Синг, таблетите с Android ще печелят повече потребители благодарение на по-ниската си цена. Като доказателство той посочва големия успех на моделите Kindle Fire и Nexus 7.

Що се отнася до таблетите с Windows RT, Синг дори не ги включва в прогнозата си. Според него, влиянието им върху пазара следващата година ще бъде нищожно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари