Анализатор: iPad Mini няма да окаже негативно влияние върху оригиналния iPad

1
42

Още в средата на октомври, преди да стане ясно дали iPad Mini ще се продава добре или не, някои анализатори побързаха да предупредят, че по-малкият таблет ще окаже негативно влияние върху продажбите на по-големия. Според фирмата за анализи Cowen and Co. обаче няма голям риск от такова нещо. От там смятат, че, така или иначе, е по-добре един твой продукт да страда от друг твой продукт, а не от чужд.

Cowen and Co. са провели проучване сред 1225 американски жители, 12%, от които са изразили готовност да си купят iPad Mini в следващите 18 месеца. От фирмата посочват, че цели 52% от тези, които ще си купят таблета, никога не са притежавали подобно устройство. Само 16,6% биха си купили iPad Mini, за да заменят стария си таблет. И от тези 16,6%, едва 29% биха заменили с iPad Mini стария си iPad.

Всички тези факти говорят за следното: iPad Mini по-скоро ще привлече една нова група потребители, отколкото собствениците на стария iPad. Тази група потребителите по всяка вероятност няма да е притежавала таблет преди това и ще бъде привлечена както от размерите така и от по-ниската цена на iPad Mini. Разбира се, ще има такива, които ще заменят стария си iPad за новия, но те няма да са чак толкова много, за да се отразят зле на продажбите на първия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари