Анонс на беърбона ASRock Jupiter X300 с хибридните процесори AMD AM4

5
995

Компанията ASRock представи беърбона Jupiter X300 с поддръжката на хибридните процесори на AMD с AM4 сокет. Габаритните размери на устройството са 178 x 178 x 34 мм, като се използва дънна платка, базирана на чипсетите AMD X300. Сред съвместимите APU са изброени хибридните процесори от фамилиите Renoir, Picasso и Raven Ridge с температурен коефициент до 65 W. Място за видеокарта няма и се използва итегрирания в процесора графичен ускорител, възможностите на който силно зависят от вида на чипа.

В ASRock Jupiter X300 е възможно поставянето на две плочки оперативна памет тип SO-DIMM DDR4 с максимален капацитет 64 GB. Има място за инсталирането на 2,5-инчов диск със SATA III интерфейс, както и на М.2 флаш диск с 2280 форм фактор. Наличен е и втори М.2 конектор, който е предназначен за инсталирането на модул за безжична връзка.

Охлаждането на процесора се осъществява с неговия стандартен охладител от комплекта с центробежен вентилатор. Отстрани са достъпни четири USB 3.2 Gen1 Type-A порта, два Gen1 Type-C порта, гигабитово RJ-45 гнездо, два USB 2.0 порта, три стандартни 3,5 мм гнезда, HDMI, DisplayPort и D-Sub видеоизходи. Поставен е и говорител с мощност 2 W. Захранването се осъществява от външен адаптер с мощност 90 W.

В анонса цената на беърбона ASRock Jupiter X300 не е обявена

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари