Анонс на бюджетната дънна платка Biostar X570GT

5
489

Тайванската компания Biostar официално представи дънната платка X570GT, предназначена за работа с актуалните към днешен ден процесори AMD Ryzen. Използва се печатна платка с microATX стандартен размер (243 x 235 мм) и според наличните компоненти, това може да се окаже най-евтиното дъно с чипсета AMD X570. Новата дънна платка е много подходяща за сглобяването на персонални компютри с малки размери или домашен мултимедиен център.

Захранването на АМ4 процесорното гнездо се осъществява чрез 7-фазно захранване. VRM компонентите на захранването на чипа нямат радиатори. Производителят съобщава, че дънната платка Biostar X570GT може да работи със 105 W процесори AMD Ryzen, включително 16-ядрения Ryzen 9 3950X.

Предвидени са четири слота за поставяне на DDR4 оперативна памет с максимален капацитет до 128 GB. Наличен е един PCI Express 4.0 x16 слот, два PCI-E 4.0 x1 слота, един М.2 конектор за бързи флаш дискове и четири SATA III порта. Радиаторът на чипсета AMD X570 се обдухва от един малък 50 мм вентилатор.

На интерфейсния панел са поставени PS/2 гнездо, RJ-45 конектор (гигабитовеа връзка с помощта на контролера Realtek RTL8111H), HDMI и D-Sub видеоизходи, четири USB 3.1 Gen1 порта, два USB 2.0 порта и стандартно 3,5 мм гнездо (2 броя), като работата на аудиото се осигурява от чипа Realtek ALC887.

В анонса цената на дънната платка Biostar X570GT не бе обявена.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Тия мръсници са рязали отвсякъде. Не само от към брой компоненти, но и от към клас и качество. Освен това и биоса е от дъртите, с малкият обем и няма място за всички драйвери. Така, че са спестили поддръжката на първото поколение Райзен 1ХХХ. Поддържат се само 2000 и 3000 сериите.

Питам просто
Питам просто

Един въпрос как го разбра това за биоса?

Кольо
Кольо

От страницата на продукта, може и сам да я потърсите в Гугъл по името на платката

Питам просто
Питам просто

Ясно значи да си държат боклука 😁

Smehurko
Smehurko

Да доста орязана изглежда. Повече от 50$ не й давам. То и сайта им като погледнеш и той орязан, и ученик 5ти клас може да го направи 😀